Anna Schmidt

Bestuurslid Portefeuille

Profiel

Mijn naam is Anna Schmidt (1979) en ik woon in Rotterdam.

Sinds 2017 ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij Rijndam Revalidatie, locatie EMC, en werk ik vooral met pati├źnten met neuromusculaire aandoeningen. Naast fysiotherapie houd ik mij bezig met wetenschappelijk onderzoek en ben ik lid van de ondernemingsraad van Rijndam.

Mijn opleiding heb ik in Duitsland aan het Universit├Ątsklinikum Frankfurt am Main en de Hogeschool Hildesheim gevolgd. Vervolgens heb ik zes jaar in een medisch centrum als leidinggevend fysiotherapeut gewerkt en mij in de behandeling van kinderen en volwassenen met neurologische aandoeningen gespecialiseerd. Mijn interesse in de wetenschap en de verbinding tussen onderzoek en praktijk hebben mij gemotiveerd om in 2010 aan de Universiteit Marburg aan een tweejarige onderzoeksmaster in fysiotherapie (vergelijkbaar met gezondheidswetenschappen) te beginnen. Vervolgens heb ik twee jaar aan de Hogeschool Fulda gewerkt als docent en wetenschappelijk medewerker. 

Het afgelopen jaar heb ik als kandidaat bestuurslid al een inkijkje in het belangrijke werk van de NVRF gekregen. Hierdoor en door mijn werk als revalidatiefysiotherapeut ervaar ik hoe belangrijk ons vak is. Mijn kennis en ervaring wil ik daarom graag inzetten voor een intensievere samenwerking binnen de revalidatie.

Trefwoorden: