FysioPraxis Specialistenkatern

Regelmatig publiceert de NVRF in het specialistenkatern van het vakblad FysioPraxis. Leden krijgen de FysioPraxis iedere maand op de mat en kunnen het blad digitaal lezen.

Publiceren over Revalidatiefysiotherapie

Ook u kunt publiceren over Revalidatiefysiotherapie in het Specialistenkatern van de FysioPraxis. Dit kan bijvoorbeeld een artikel over een onderzoek zijn, een case-report of een opinie-artikel. Publiceren? Stuur uw bijdrage naar dhr. Ruud van der Veen, redacteur van het onderdeel Revalidatiefysiotherapie voor het Specialistenkatern: info@nvrf.nl.

Special Revalidatiefysiotherapie

De afgelopen december/januari editie van de FysioPraxis stond grotendeels in het teken van de revalidatiefysiotherapie. In verschillende artikelen werd de Revalidatiefysiotherapie van verschillende kanten belicht. De special startte met een interview van de voorzitter van de NVRF Erik Prinsen, de voorzitter van de Vereniging voor Revalidatieartsen (Prof. dr. Hans Rietman) en Prof. dr. Thea Vliet Vlieland die als bijzonder hoogleraar doelmatigheid van revalidatieprocessen, in het bijzonder fysiotherapie werkzaam is.

Ook stonden er artikelen in over inspiratoire krachttraining bij ALS, een one-stop-shop methode voor loopafwijkingen na CVA en thuisconsulten bij kinderrevalidatie.

Artikelen over revalidatiefysiotherapie in FysioPraxis

De afgelopen maanden stonden er 2 artikelen over revalidatiefysiotherapie in de FysioPraxis:

- Heliomare, van sanatorium tot multidisciplinaire revalidatiecentrum

- Ontstaan revalidatiecentra in Nederland

Trefwoorden: