Online NVRF symposium, thema Spasticiteit

Datum:3 juni 2021
Tijd:18:30 - 20:45
Organisator: NVRF
Type: Symposium
Locatie:
Online
Op 3 juni organiseren we van 18.30-20.45 uur een digitale avondbijeenkomst over Spasticiteit.

Flyer

Interessante onderwerpen en sprekers

Dr. Judith Fleuren – Wat is spasticiteit en wat moet je er mee?
Dr. Judith Fleuren zal een overzicht geven over de pathofysiologie van spasticiteit. Centrale vragen zijn wat is spasticiteit nou eigenlijk, hoe kun je spasticiteit het beste definiëren en hoe kun je het objectief en betrouwbaar meten? Dr. Judith Fleuren werkt als revalidatiearts bij Roessingh, Centrum voor Revalidatie en promoveerde in 2009 op het thema spasticiteit. Binnen haar werkzaamheden op de afdeling neurologie is spasticiteit één van haar aandachtsgebieden.

Drs. Levinia van der Velden
Drs. Levinia van der Velden is fysiotherapeut en technisch geneeskundige en is vier jaar geleden begonnen aan een promotieonderzoek aan het Erasmusmc, dat zich richt op spasticiteit. De focus van haar presentatie is de vraag hoe spasticiteit valide en betrouwbaar gemeten kan worden in de praktijk, welke meetinstrumenten nu in de praktijk veel toegepast worden en wat nieuwe technologische innovaties zijn.

Martin Tenniglo
Martin Tenniglo werkt als fysiotherapeut bij Roessing, centrum voor Revalidatie en werkt ook als onderzoeker bij Roessingh Research and Development. Op dit moment voert hij een promotieonderzoek uit naar het effect van verschillende behandelopties bij CVA-patiënten die met verminderde knieflexie lopen tijdens de zwaaifase; de zogenoemde stiff knee gait. In de presentatie wordt onder andere in gegaan op het effect van elektrostimulatie, botox en weke delen chirurgie die er op gericht is om de knieflexie te verbeteren.

Kosten

  • Leden NVRF: gratis
  • Niet leden: € 20,00

Op dit symposium zijn de KNGF betalingsvoorwaarden van toepassing.

Trefwoorden: